Wie ben ik

Ik ben Monique Berkhoudt, allereerst trotse moeder van een inmiddels volwassen zoon.
Ben gek op diepgaande gesprekken, kan erg genieten van eten, muziek, ontmoeten van mensen en ik lach graag!

Door mijn openhartige houding nodig ik anderen uit om zich ook kwetsbaar op te stellen.
Vanuit mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid ben ik een onderzoeker. Ik breng graag mijn kennis over aan anderen en kan mijn enthousiasme en energie kwijt in het geven van trainingen en workshops. 

Het coachen en trainen geeft mij de kans om vanuit mijn hart en essentie te werken. Ook vind ik het belangrijk om van nut te zijn voor anderen, dit geeft mij veel voldoening.
Daarnaast gebruik ik de “shit” van mijn verleden als "mest" voor heden en toekomst.

Ben ik perfect? Nee natuurlijk niet, perfectie bestaat niet! Ik heb wel mijn imperfectie leren accepteren. Weet wie ik ben, wat ik kan, wat ik wil en wat ik nodig heb. Ik durf mezelf te laten zien, me te uiten en fouten te zien als lessen.

"But you're the only one of you so love yourself for everything you are"  
"
Nobody's perfect" - Davina Michelle


Ervaringsdeskundige
Ik ben ervaringsdeskundige, bekend met een ADD/HSP-HSS profiel en burn-out ervaringen met bijbehorende episodes van depressiviteit. Met wat pauzes heb ik een enorme zoektocht afgelegd als het gaat om het vinden van de juiste hulpverlening.
Via de reguliere weg hebben psychologen mij verschillende etiketten willen aanmeten, maar als je in het diepste gat zit, lijkt bijna elk labeltje wel van toepassing. Op een gegeven moment wist ik dat gedrag ergens vandaan komt en dat het onderbewustzijn en het lichaam zelf de antwoorden herbergt. Dat bracht een nieuwe holistische ontdekkingstocht met zich mee en bij Effortless Coaching kwam alles samen voor mijn persoonlijke proces, als wel gaf het mij het gewenste coachmodel incl. interventies om andere mensen naar een duurzame verandering te kunnen begeleiden.

Dit alles heeft me de passie gebracht voor de diversiteit van zelfontwikkeling en het coach vak. 
Zonder zweverig te doen of geitenwollen sok type te zijn, heb ik ook een mooie spirituele ontdekkingsreis afgelegd. Het heeft mij de drive gegeven om andere vrouwen te helpen op een snellere, leukere en effectievere manier, dan de lange weg die ik heb moeten afleggen!

Ik geloof dat mijn eigen ervaring een enorme PLUS is, veel herkenning en erkenning brengt.

“Zonder tegenslag(en), is er ook weinig groei!” – geluks professor Ruut Veenhoven